Galeria de imatges Taller de Torrons artesanals amb receptes

Imatge

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATaller Torrons

Moltes gràcies Joan!!  BONISSIMS!!i Fins ben aviat!! 

Receptes:

TORRÒ DE TRUFA I CAFÈ

Ingredients:

 * 450 gr de nata 

 * 600 gr de xocolata

 * 90 gr de mantega

 * 15 gr de cafè soluble

Tirar la nata calenta (el sobre de cafè soluble s’agrega a la nata i es fa bullir) sobre la xocolata picada.

Esperar 5 minuts que la nata estovi la xocolata.

Batre la barreja a la batedora perque quedi ben fi sense grumos.

La mantega la tindrem a temperatura un xic calenta com pomada. L’agregarem i tornarem a batre.

Posarem un paper de carniceria o paper vegetal al motllo perquè no s’enganxi.

Picar el motlle perque quedi ben repartit.

Posar a la nevera 24 hores.

Desmotllar. Amb un ganivet escalfat Amb aigua calenta podem tallar si en el motlle hi cap més d’una rajola de torró.

Al cim ho podem decorar amb xocolata desfeta. Primer l’escalfem i le deixem refredar un xic i després ja podem escampar-la i fer la decoració amb una espècie de pinta. Podem posar xocolata als costats i a sota . Va bé posar xocolata al sota perquè així no s’enganxa al paper.

 (Podem fer unes ratlles a la xocolata amb un estri de pastisseria que fa unes punxes com una pinta)  I ja tenim els torrons fets.

 Variant d’aquesta recepta.

TORRO DE CREMA CATALANA

*450 gr de Nata

* 600 gr de Xocolata blanca

* 90 gr de Mantega

* 1 branca de canyella

* 20 gr de pell de llimona.

 Agafem la nata i l’escalfem amb la pell de la llimona i la canyella trinxonada. Un cop ha bullit ho colem. A partir daquí tots els passos són com els torrons de trufa i cafè.

Es decora amb xocolata blanca…per exemple o fruits secs … a gust.

TORRÒ DE IEMA

 Ingredients:

 *500 gr de Farina d’atmetlla

* 500 gr de sucre

* 125 gr d’aigua

* 3 rovells

* 1 ou enter

 1 fem almivar. Què es fer bullir el sucre amb l’aigua durant un minut. (116-120 graus termómetre que superi els 200 graus). 

Separar els rovells de l’ou.

Tirar l’almivar al amb  l’atmetlla i posar a l’amassadora perquè es faci un massapà. Tirar els rovells i l’ou enter i seguir remenant. 

Ara ja podem posar el paper al motlle i posar sucre llustre al fons del motlle així  quan desenmotllem a dalt tindrem la capa fina de sucre llustre.

 Posar a la nevera i esperar 24 hores per desenmotllar.

 Nota: Si volem que es conservi més podem posar sucre invertit que és especial per a pastisseria. Es veu que no s’enrancia…I als llocs de pastisseria utilicen ous pasteuritzats.

 Un cop fet es pot guardar pocs dies a la nevera ja que no porta conservants.

TORRÒ DE MASSAPA AMB FRUITA CONFITADA

 Es fa igual que el de iema però no hi posem ni els rovells ni la clara. I a dincs hi posem la fruita confitada.

TORRÒ DE CREMA CREMADA

 Es fa igual que el de crema catalana pero porta canyella en pols, llimona i vainilla (en branca) I s’hi posa un xic de llet condensada. I al final un cop passat 24 hores es desenmotlla es tira sucre al damunt i es crema.

 Nota: Als torrons de iema, massapà i crema cremada hi posem un paper de pastisseria o el que es fa servir per embolica embotit, i al cim un pes perquè quedi ben premsat.

TORRÒ DE CRUIXENT

*500 gr de xocolata ambllet.

*150 gr de cereals (crispis o arròs inflat o quicos, o el que  ens vingui de gust que no es faci tou).

 …

 Molts grràcies Anna P. per fer-nos arribar les receptes amb la descripció de les passes a seguir. 

 

BaTeGa

Taller d’Iniciació al Tricot 12 de novembre

Imatge

Lloc: EspaiSocial Olot , 12 de novembre de 19h a 20h

Taller Tricot

Obert a Tothom  a partir de 16 anys  Web:  https://bategabdtgarrotxa.wordpress.com/  www.bdtgarrotxa.org

 *Cost del Taller 15 minuts Socis / No socis aportació d’aliments al BA.

 Per informació / inscripcions: banctempsgarrotxa@gmail.com

Organitza: Associació Banc del Temps de la Garrotxa “BaTeGa”  

7 táctiques per combatre els lladres de temps

Imatge

Publicado el 26/09/2012 por 

Constantemente estamos dedicando el tiempo a cosas que en el mejor de los casos son “secundarias”: el correo, preguntas, burocracia, divagaciones del pensamiento, actividades de carácter personal, querer hacer demasiado, equipos lentos…

Esto son los ladrones de tiempo y evitan que nos enfoquemos en lo importante. Hacen que realicemos las tareas más lentamente, limitan nuestra creatividad y nos hacen malgastar los preciados momentos de descanso (que a su vez hacen que nuestro rendimiento posterior sea menor).

¿Tu tiempo es flexible?

¿Sabías que tras una interrupción tardaremos hasta 20 minutos en concentrarnos de nuevo? Es por ello que si por algún motivo se rompe el flujo de trabajo, lo aprovecharemos para realizar un descanso natural.

7 consejos para evitar estos y otros ladrones de tiempo y notar que estamos rindiendo al máximo durante todo el día:

  • Realizar una planificación evitando la fragmentación de tareas; intentaremos terminar un trabajo cuando lo iniciamos.
  • El truco de los “bocados de tiempo“: escribe una lista con las tareas pendientes y a continuación empieza por las tareas que posiblemente se podrían realizar hoy.
  • Dirige bien la reuniones: hay que tener una lista de temas a tratar y una duración determinada para cada uno. ¡Y respetarlo!
  • Delegar actividades (como el teléfono). No confundir esto con estar incomunicados ni aislados del mundo, sino que asignaremos un tiempo adecuado a cada actividad.
  • Anota tus ideas en un diario, así no perderás ninguna idea genial y tampoco perderás el tiempo en intentar recordarlas.
  • Protege tu tiempo, eres el único que puede hacerlo: evita comprometerte en exceso y aprende a responder con un “no” cortés. Es mejor poder cumplir en fecha el trabajo, que quedar mal por comprometerte a un trabajo al que no podrás dedicarte.
  • Enseña a tus compañeros o empleados estas técnicas, así ellos también serán más productivos, estarán más motivados y respetarán tus planificaciones.

Y tú, ¿cómo consigues aumentar tu productividad? Comparte tus técnicas y consejos para lograr el máximo rendimiento en nuestro grupo para emprendedores y empresarios.

16 64 60share13

– See more at: http://www.idaccion.com/7-tacticas-para-combatir-los-ladrones-de-tiempo/#sthash.TkQWP1kn.dpuf

Taller FOTOGRÀFIC 18 de juliol de 10:00h a 13:00h

Imatge

Taller Fotografia

Taller de Fotografia  18 de juliol  10:00 h

A càrrec de Josep Rua: Soci i usuari del BaTeGa.

ACTIVITAT OBERTA A TOTHOM – Places limitades – Cal prèvia inscripció –

10h al Punt de Trobada (EspaiSocial Olot)

 *Cost pels socis del Banc del Temps: 30 minuts.

                                               * Els no socis poden donar aliments pel Banc d’Aliments

Més informació sobre el Taller:

10 a 11h: Curs teòric bàsic de fotografia. A l’Espai Social Olot, cada un dels participants aprendrà a fer servir les càmeres. Per fer el taller, cal que porteu les vostres càmeres, mòbils i portàtils si en disposeu.

11 a 12h: Anirem a fer fotos de la xemeneia del mig de la Plaça Catalunya, des de tots els punts de vista. Per donar el tomb, deixarem els portàtils a l’Espai Social Olot.

12 a 13h: Amb les fotografies que haurem fent i els vostres ordinadors portàtils, anirem a l’Espai Social Olot, on farem Photoshop de les fotos i comentaris finals. Per poder afegir música, títols i crèdits als vídeos que farem, caldrà que porteu el material des de casa vostre. (Si no hi ha temps de fer tot el taller de Photoshop, programarem un altre dia per fer-lo).

De 12,45 h a 13 h, en un altre lloc de l’Espai Social Olot, hi haurà pica-pica dut per cadascú i per compartir.

Organitza: Associació Banc del Temps de la Garrotxa “BaTeGa” https://bategabdtgarrotxa.wordpress.com/

http://www.bdtgarrotxa.org

Informació / Inscripcions: banctempsgarrotxa@gmail.com

 

Taller CUINA VEGETARIANA d’Estiu 25 de juliol

Imatge

Taller Cuina Vegetariana d'Estiu

Taller Cuina Vegetariana d’Estiu  25 de juliol 

A càrrec de David Casals: Soci i usuari del BaTeGa.

ACTIVITAT OBERTA A TOTHOM

– Places limitades – Cal prèvia inscripció –

19h al Punt de Trobada (EspaiSocial Olot)

*Cost pels socis del Banc del Temps: 30 minuts

                                               *Els no socis poden donar aliments pel Banc d’Aliments

Més informació sobre el Taller:

 19 a 19:30h: Tipus d’alimentació vegetariana i com aconseguir els nutrients necessaris

19:30 a 21:00h: Cuinarem plats economics, nutritius bons i saludables

21:00h:Sopar

El menú:

Oferta de l’Adela (ADL) Sortida el 6 de juliol -Visita al Museu de Girona-

Imatge

Visita psicocreativa al Museu d’Art  (ADL)  – La visita no es basarà en explicacions a nivell d’história de l’Art. L’Adela ens farà de guia, utilitzarà peces del Museu per explicar aspectes de la personalitat, del conscient, de l’inconscient, el procés creatiu, l’estimulació sensorial, etc.

Oferta Adela

Visita guiada al Museu d’Art de Girona    ( dins la programació  “Un guia per un dia) (ADL)

Inscripcions:  adelaK100@hotmail.com   i/o banctempsgarrotxa@gmail.com

Entrada gratuïta  / Obert a tothom 

PROGRAMACIÓ SENCERA:

Als objectius de les anteriors edicions -homenatjar al visitant, celebrar la diversitat i compartir valors sostenibles- s’hi suma enguany l’objectiu d’oferir un context que inspiri la nostra capacitat creativa.ACTIVITATS:* GUIA PER UN DIA.  Diferents visitants ens mostraran la seva visió particular del Museu (En el nostre cas tenim l’oferiment de l’Adela G.)

MOURE l’AIRE. Taller de dansa a càrrec del ballarí Toni Izquierdo

EL JOC DE LES INTERPRETACIONS. A través del joc descobreix diferents maneres de representar un mateix tema.

DOLÇ DE SOLSTICI. Deconstrucció d’una coca de Sant Joan.

DESPLEGA LA TEVA IMAGINACIÓ. Tallers “Reinterpretacions”, “Art i física quàntica” i “Crea la teva pròpia xapa”.

INSPIRACIÓ I PROCÉS CREATIU. Reinterpretació d’una obra, Disseny d’una exposició, Taller de microcontes, Xerrada de Perejaume: Boscos i pa d’or i xerrada de Natxo Tarrés: què hi ha darrere d’un concert?

ART TREZZO: Juguem a fer teatre.

ACORDS EN CONCERT:
– Jove Big Band de Girona (13.00h)
– Natxo Tarrés & The Wirelles (22.00h)