Enllaç

Gaudeix aquest 15 de març amb tots nosaltres.

Des de les 09:30 fins a les 23:00
LLoc: Can Ninetes Carrer Santa Eugènia 146, 17006 al Banc Del Temps Pont del Dimoni GironaPart lúdica: Marató d’intercanvis, 60 tallers / activitats de tota mena.
Part tècnica: Diferents models de gestió de Bancs del Temps.
Conferencia: Julio Gisbert, expert de referencia a nivel estatal de economies alternatives. Troc, bancs del temps i diner local. Autor del llibre “Vivir sin empleo”.
Estem tots convidats.*Si voleu conèixer Julio Gisbert, serà a les Jornades del Banc Del Temps Pont del Dimoni, el proper 15 de març.
http://www.rtve.es/alacarta/videos/para-todos-la-2/para-todos-2-entrevista-julio-gisbert-quero-trueque/2159347/
Para Todos La 2 – Entrevista Julio Gisbert Quero, el trueque, Para todos La 2 – RTVE.es A la Carta www.rtve.es

Enllaç

Vídeo promocional dels Bancs de Temps, realitzat pel Nicola del Banc del Temps de Gràcia, la versió en català amb la veu del Sergi
Un altre Vídeo promocional sobre els Bancs de Temps
Un exemple més del treball dessinteressat, aquest cop de Nicola i el seu equip de http://aedo.tv/
Saps què és un Banc de Temps? Aquí t’ho expliquem! Troba el teu Banc de Temps a
http://www.bdtonline.org Amb la col·laboració de http://aedo.tv/
Versió castellà

Enllaç

Foodsharing o compartir menjar via Xarxes socials. En marxa a Alemania amb bons resultats, en estudi … #aprofitem

Votos:

+11votar a favor
-0votar en contra
IGNASI FORTUNY / Barcelona 

La plataforma ‘online’ foodsharing.de, nacida en Alemania a finales del 2012, ha querido poner remedio a la gran cantidad de alimentos que van a la basura diariamente. Según la misma plataforma, los hogares alemanes tiran alimentos cada año por valor de alrededor 22.000 millones de euros. La iniciativa, con escasos 7 meses de vida, cuenta ya con más de 21.000 usuarios activos, una cifra que no para de crecer.

 

zoomLa plataforma 'online' ya ha salvado a más de 8,3 toneladas de comida de ir a la basura.

INICIATIVA SOSTENIBLE Y SOLIDARIA

De esta manera, la comida sobrante para algunos de los usuarios se convierte en comida aprovechada por otros, lo que le añade a esta plataforma un carácter solidario. Foodshering.de quiere convertirse en una iniciativa pionera por su dimensión ética y su visión sostenible del planeta y de los recursos. La web y formar parte de la plataforma es completamente gratuito, ya que como ellos mismos dicen en su página web “ningún dinero debería cobrarse por esto, ya que compartir tiene también una dimensión ética”. “Queremos restablecer el valor espiritual y no material de la comida, ya que la comida es algo que va más allá de ser un simple producto”, explican en la página. Los impulsores también recuerdan que esta iniciativa no es exclusivamente para personas con dificultades económicas sino que todo el mundo puede participar en ella.

FUNCIONAMIENTO SENCILLO

Las reglas son sencillas. Mediante la web, los usuarios, previamente registrados, ofrecen susexcedentes y contactan con las personas que los aprovecharán fijando un punto de encuentro y una hora. Además de esta forma directa, también hay diferentes puntos repartidos por toda Alemania dónde los usuarios pueden dejar la comida que no aprovecharán para que otros pasen a recoger las cestas de manera totalmente gratuita. A partir de un mapa interactivo podemos saber dónde están estos puntos y que alimentos nos ofrecen. Su buen funcionamiento y la gran acogida que está teniendo abren un punto de esperanza ante los momentos difíciles que vive mucha gente, y se espera la aplicación de la plataforma a otros países.

Estaria bé fer afagir una plataforma d’intercanvi d’aliments online al Banc del Temps …  a més a més …  Què us sembla la iniciativa? En parlem plegats en la propera reunió.
BaTeGa

Enllaç

BATEGA és un banc però que funciona sense diners 

(Clica sobre la notícia o la imatge per veure i escoltar el video)

El Banc del Temps de la Garrotxa és l’únic banc de la Garrotxa que funciona sense diners. El sistema d’intercanvi de serveis a través de la transacció de temps ha arribat a la nostra comarca de la mà de BATEGA, una iniciativa ciutadana que permet formar-se i aportar experiència sense necessitat de tenir diners.

La Seu social és al C/ Blai, 6 d’Olot i el punt de trobada setmanal a l’Espai Social d’Olot (Plaça Clarà, 6 – 2º) que es fa cada dimarts de 19h a 20h. Més info: https://bategabdtgarrotxa.wordpress.com/  i  @  :  banctempsgarrotxa@gmail.com

Enllaç

El dissabte 01.06.2013 vam fer els tallers de: Nòrdic Walking, Tai-xí i Taller de fotografia.
Banc Del Temps De La Garrotxa, BaTeGa. Olot.
Fotos de Josep Rua Borràs i Anna.
Música: A Man Before Your Time (Instrumental), Franco Micalizzi, Clàssica
Olot, Garrotxa, 2013.

Trobada amb Matinal d’activitats i tallers per BaTeGar: Duo de Tai-xí
http://youtu.be/k4WdVJFJshQ