Sobre “BaTeGa”

Bdt
Associació Banc del Temps de la Garrotxa: 

– La seu:  C/ Passeig  d’en Blay, núm. 6  – 17800 – Olot (Girona)

– Punt de trobada:   El primer dimarts de cada mes de les 18:00h a  les 19:00h al Centre Cívic Olot C/ Lorenzana 2 d’Olot

– Web:   https://bategabdtgarrotxa.wordpress.com

– Web Altes Online, Ofertes i Demandes:   http://bdtgarrotxa.org

Organigrama  Junta Directiva de l’Associació:

 

Organigrama 2017 BaTeGa

Trobada mensual BaTeGa

Programa  “Amb identitat”:  Banc del temps de la Garrotxa: Amb identitat

Taller Alimentació

Article 2 dels Estatuts:

Els fins de l’associació són:

 • Promoure l’intercanvi de temps entre persones. La unitat d’intercanvi és l’hora, independentment del servei que s’ofereixi o que es rebi. Totes les habilitats tindran el mateix valor. És, per tant, un banc que funciona sense diners. Únicament es pot dipositar temps, que es retira en el moment de ser utilitzat. Els intercanvis no són bilaterals (“jo et dono i tu em dones”) si no multilaterals: s’ofereix oferta i demanda a una borsa de serveis, coneixements i habilitats del Banc de temps de forma que la persona A ajuda a B, B ajuda a C, C ajuda a D, i D ajuda a A.

 • Facilitar i ampliar les relacions de confiança, reconeixement i mútua col·laboració entre la població, mitjançant l’intercanvi de petites feines o serveis.

 • Treballar l’Autoestima i la revalorització de la pròpia identitat i capacitat. Fer créixer l’autoestima d’aquells que sense haver-ho fet mai, són capaços d’oferir un servei.

 • Igualar les persones. Tots podem oferir i rebre serveis al mateix preu, el temps. Tots els socis són iguals.

 • Fomentar la integració dels nouvinguts. Donant  l’oportunitat al nouvingut  de donar-se a conèixer aportant alguna cosa a la comunitat local.

 • Crear xarxes de cooperació que s’ajudin mútuament

 • Fer d’intermediaris entre l’oferta i la demanda de serveis, intercanvis d’habilitats, talents i experiències per a resoldre necessitats puntuals de la vida diària ( aquestes prestacions no hauran de ser configurades ni assimilades a les relacions de treball autònom i subordinat, o susceptibles de contractació laboral.

Per aconseguir les seves finalitats, l’associació realitza les activitats següents:

 • Organitzar tallers, xerrades i concursos per promoure els intercanvis de temps entre socis/usuari

 • Ajudar a crear i establir una cadena de favors, implicar als joves, aconseguir millor cohesió social,  ajudar a generar relacions socials dins la comunitat, afavorir l’enriquiment cultural i la diversitat, la cooperació entre entitats i la solidaritat entre persones de diverses generacions d’edats per tota la comarca de la Garrotxa; implicant una molt bona divulgació i difusió informativa locals, comarcal, amb via premsa escrita, digital, xarxes socials, entitats, etc. 

 • Col·laborar en activitats solidàries i amb altres entitats, assistir a fires, sessions formatives i informatives, trobades de Bdt’s, conferències, etc. i amb altres entitats sense ànim de lucre com fundacions, associacions amb la finalitat de desenvolupar i millorar el projecte òptimament i difondre la iniciativa per la comarca.

 • Fer de mitjancer en l’oferta i demanda a traves de la Web del Banc del Temps o el butlletí d’intercanvi.

 • Fer de mitjancer en els possibles tallers que pugin sorgir a traves de les persones i/o entitats interessades

 • Disposar  amb un o més punts de trobada a on atendre als socis / usuaris del Banc del Temps i si és possible amb instal·lacions adients per desenvolupar activitats i tallers, amb accés a internet i xarxes socials per ensenyar el funcionament del programa informàtic de manera autònoma, tals com tràmit d’Alta on-line a l’Associació i crear les pròpies Ofertes/Demandes/Intercanvis.

Article 4 dels Estatuts:

Poden formar part de l’associació totes les persones físiques que, de manera lliure i voluntària, tinguin interès en les seves finalitats; i també les jurídiques tals com : Administració pública, Associacions, ONG, Fundacions, (sense ànim de lucre), amb comptes solidàries dins el Banc del Temps i que, de manera lliure i voluntària, tinguin interès en les seves finalitats i/o amb la mútua col·laboració de Temps entre diferents socis/usuaris tinguin la forma que tinguin.

Pel que fa a les persones físiques:

 1. Cal que tinguin capacitat d’obrar.
 2. Si són menors, en edats compreses entre els 16 i els 18 anys i no estan emancipats, necessiten el consentiment dels pares o tutors per ser socis de ple dret, amb dret de vot a les assemblees generals, i no poden ser elegits membres de la Junta Directiva.

Pel que fa a les persones jurídiques:

 1. La sol·licitud d’ingrés ha de ser acordada per l’òrgan competent.
 2. Les normes per les quals es regula la persona jurídica en qüestió no han d’excloure la possibilitat de formar part d’una associació.

Per integrar-se a l’ associació cal omplir i presentar una sol·licitud d’inscripció. La inscripció només es considerarà acceptada després d’ una petita entrevista realitzada per qualsevol persona de la Junta Directiva. Amb la signatura de la sol·licitud d’inscripció, l’interessat/da accepta les normes de funcionament intern.

Entitats en Xerxa : BATEGA_Banc del Temps de la Garrotxa

 

Associació Banc del Temps de la Garrotxa “BaTeGa”

  

bategabdtgarrotxa

Associació Banc del Temps de la Garrotxa “BaTeGa”

Un pensament sobre “Sobre “BaTeGa”

 1. Retroenllaç: Ampliació / renovació de l’èquip motor, organitzatiu i gestor de l’Associació BaTeGa 2017 | bategabdtgarrotxa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s